Medovina
Přírodně kvašená, kořeněná. Metheglin.

Moje medovina je ryze přírodní, živý produkt, vyrobený stejným výrobním postupem jako ve středověku. Dbám na dodržování potřebných teplot a čistoty prostředí, ve kterém medovina kvasí a zraje.  

Charakteristické pro moji medovinu je to, že:

  1. Je z medu. Žádný cukr. To u jiných výrobců není samozřejmé.
  2. Je kvašená. Většina medovin je slazený, aromatizovaný roztok smíchaný s lihem.
  3. Je ochucená přírodním kořením. Ostatní medoviny obsahují převážně syntetické látky.
  4. Není ničím konzervovaná. Nepoužívám chemii.

Vyrábím medovinu Hradní, Sváteční, Chmelovou, Rytířskou, Jemnou, Vánoční a Velikonoční. Jejich chuť se liší použitým kořením.

Sortiment našich medovin

Poptávejte a objednávejte telefonicky nebo elektronickou poštou. Stejným způsobem dohodneme způsob a místo předání. Ceny sdělím na požádání.

Medovina Sváteční

Kořeněná, sladká. Kořeněná zejména skořicí, vanilkou a badyánem. Vhodná k ohřevu.

500, 750 ml

Medovina Velikonoční a Vánoční

Sezónní medoviny, kořeněné a sladké, perníkové chuti. Obsahují hlavně skořici, vanilku a badyán. Výborné ohřáté. Vkusný a chutný dárek. 

500, 750 ml

Medovina Hradní

Tradiční a zejména mezi muži oblíbená medovina. Kořeněná především skořicí, hřebíčkem a jemně chmelená hlávkovým žateckým poloraným červeňákem. Ke chmelení této medoviny používám svůj vlastní chmel v bio kvalitě. Podává se studená.

500, 750 ml

Medovina Rytířská

Jemná a sladká medovina. Nejvýraznějším kořením je zázvor a kurkuma. Servíruje se dobře vychlazená. Přírodní sladké medové víno. Tuto medovinu preferují zejména ženy a samozřejmě také fechtýři.  

500, 750 ml

Medovina Jemná

Medové desertní víno. Svěží a mimořádný nápoj z medu. Jemný vinný bouquet. Kořeněná zázvorem a muškátem. Medovina roku 2017 v kategorii bylinných a kořeněných medovin. Nejlépe chutná dobře vychlazená. V posledních měsících obzvláště žádáná medovina.  

500, 750 ml

Medovina Chmelová

Každá medovina nemusí být sladká... Vhodná jako aperitiv. Víceletá, suchá medovina obsahující výrazný podíl českého chmele. K výrobě této medoviny používám vlastní chmel v bio kvalitě. Hořkost rakovnického chmele doprovází příjemná chuť skořice. Mezi medovinami výjimečný nápoj. Podává se chlazená. Ideální nápoj k posezení, které začíná odpoledne, pokračuje večer a končí s přicházející nocí...

500 ml


Naši medovinu plníme do lahví pro naše partnery, kteří ji úspěšně používají pro svoji firemní prezentaci. 


Muzeum medoviny

Výhradní prodejce naší medoviny v Praze

Muzeum medoviny v centru hlavního města Prahy nabízí ty nejlepší medoviny, které jsou v našich zemích k mání. V útulných prostorách nedaleko Karlova náměstí můžete vybírat až ze 100 druhů medovin od předních výrobců. Jsme velmi potěšeni, že můžeme být součástí pestré kolekce tradičních medovin. Právě zde, a na jediném místě v Praze, můžete zakoupit všechny druhy naší medoviny. 

WWW.MUZEUMMEDOVINY.CZ